Go Ahead Eagles – AZ

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – AZ (13-02-2022)

Op de dertiende plaats van de ranglijst vinden we het mooie Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer heeft last van de coronamaatregelen, want Go Ahead verloor de laatste vier thuiswedstrijden.

Die werden allemaal gespeeld zonder het fanatieke publiek. Go Ahead Eagles zit sowieso niet in een lekkere flow: uit de laatste zeven duels haalde het maar twee punten. Kortom: de ploeg van Kees van Wonderen snakt naar publiek en punten.

Bij AZ geen gebrek aan punten. Afgelopen weekend werd er nog gewonnen van PSV al kreeg AZ wel een beetje hulp van PSV-doelman Mvogo. Toch is het knap: de Alkmaarders begonnen zwak aan het seizoen, maar klommen op tot de vijfde plaats in de eredivisie.

Tegen Go Ahead Eagles kan het mindere cijfers overleggen: Van de 21 keer dat AZ op bezoek ging in Deventer verloor het tien keer. Maar: dat zijn ook wedstrijden van lang geleden. Nu is AZ een subtopper en Go Ahead een laagvlieger in de middenmoot.

AZ moet het in Deventer doen zonder de geschorste Griekse verdediger Pantelis Hatzidiakos. Maar ondanks dat denken wij dat AZ meer kans maakt op een zege tegen Go Ahead Eagles.

Immers: AZ heeft voetballend gezien meer kwaliteit in huis.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account