Go Ahead Eagles – FC Groningen

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – FC Groningen (21-11-2021)

Go Ahead Eagles is een beetje de verrassing van de eredivisie. De promovendus van de Vetkampstraat staat op de tiende plaats en speelde knap gelijk tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena.

Trainer Kees van Wonderen heeft de boel goed op de rit in Deventer en lijkt dit seizoen niet in de problemen te komen. Overigens was in het verleden ook Erik ten Hag succesvol bij Go Ahead Eagles.

Van Wonderen zou waarschijnlijk ook tekenen voor een vergelijkbare loopbaan. Maar hij blijft rustig en kalm. Dat is wat de club nodig heeft.

Minder kalm is FC Groningen-trainer Danny Buijs. Hij staat veelvuldig langs de lijn en maakt dan in woord en gebaar duidelijk hoe hij over de gang van zaken denkt of vertelt zijn spelers wat ze moeten doen.

Dat lukt nog niet altijd, de ploeg van Buijs (die in het verleden succesvol was als trainer in het amateurvoetbal) staat op de vijftiende plaats in de eredivisie. Dat is teleurstellend te noemen. FC Groningen zou graag ook dit jaar mee willen doen om de play-offs om te strijden voor Europees voetbal.

In de Adelaarshorst krijgen Go Ahead Eagles vaak de steun van het fanatieke publiek. Dit publiek is nu niet welkom, dus dat is een flink nadeel voor de thuisploeg.

Wij denken dat het tegen FC Groningen gelijkspel wordt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account