Go Ahead Eagles – PSV

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – PSV (22-09-2021)

In Deventer leek het zondagmiddag wel oorlog. We zijn best wat gewend van de IJsselderby, maar deze editie van Go Ahead Eagles – PEC Zwolle zal niet snel vergeten worden.

Op het veld was Go Ahead Eagles de betere ploeg, maar na rust had PEC Zwolle het overwicht. Toch gingen de drie punten naar de thuisploeg: in alle hectiek bleef Botos kalm en besliste de wedstrijd. Daardoor staat de ploeg uit Deventer op een keurige negende plaats.

Vóór het weekend stond PSV op de eerste plaats. Wij hadden verwacht dat de Eindhovenaren zouden winnen van Feyenoord. Maar we zaten er naast. Op zich is dat logisch: ook wij hadden niet verwacht dat PSV-trainer Schmidt er zo’n potje van zou maken.

Daardoor verloor PSV kansloos van de ploeg uit Rotterdam. In Eindhoven is men wel klaar met de Duitse trainer. Hij wisselde Cody Gakpo en dat zette kwaad bloed bij de fans. Gakpo zelf bleef netjes en professioneel voor de camera’s, maar inwendig zal hij net zoveel onbegrip hebben gevoeld als de mensen op de tribune.

Deze week gaat PSV het opnemen tegen Go Ahead Eagles. Wij denken dat PSV die wedstrijd serieuzer gaat nemen dan die van afgelopen zondag. En dan wint PSV dus.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account