Go Ahead Eagles – sc Heerenveen

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – sc Heerenveen (13-08-2021)

Het kan verkeren. Het ene moment lijkt promotie naar de eredivisie ver weg, het volgende moment sta je aan de aftrap van de openingswedstrijd van eredivisieseizoen 2021-2022.

Het overkomt momenteel Go Ahead Eagles. De prachtige club uit Deventer zit vol tradities en was de laatste jaren steevast te vinden in de top van de eerste divisie, al speelde het ook een tijdje in de eredivisie.

Dit jaar is het weer zo ver: eredivisievoetbal in de Adelaarshorst. In het stadion, dat niet lang geleden fraai werd uitgebreid, komen nu de beste spelers van Nederland. En zo hoort het ook.

Vrijdagavond komt sc Heerenveen op bezoek om de eredivisie te beginnen. De Friezen zagen onlangs een oefenwedstrijd tegen het Italiaanse Lecce gestaakt worden vanwege noodweer en maakten bekend dat Erwin Mulder de nieuwe aanvoerder van de club is.

In Heerenveen kijkt men met weemoed terug naar de periode waarin de club altijd positief in het nieuws was. De sfeer was er goed en de prestaties uitstekend. Dat is nu wel anders.

De laatste jaren is het vaak onrustig in het Abe Lenstra Stadion en is het voetballend niet altijd om over naar huis te schrijven. Ook dit jaar voorzien wij voor sc Heerenveen rol in de middenmoot.

Nieuw elan bij Go Ahead Eagles kan wel eens zorgen voor een sterke start! Wij denken dat de ploeg uit Deventer wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account