Go Ahead Eagles – Willem II

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Willem II (08-04-2022)

Toen de blauwe rookwolken zondagmiddag opgetrokken waren, treurde vooral PEC Zwolle na de IJsselderby.

Go Ahead Eagles sloeg in blessuretijd genadeloos toe en duwde de aartsrivaal nog wat dichter naar de uitgang van de eredivisie: 0-1. Maar ook de komende tegenstander van Go Ahead Eagles moet vrezen voor degradatie.

Bij 'Kowet' zelf is er geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van Kees van Wonderen staat op een keurige tiende plaats en heeft laten zien een aanwinst te zijn voor de eredivisie. Zowel Ajax en PSV hadden het immers moeilijk in de Adelaarshorst.

Willem II staat op de vijftiende plaats en moet zich dus zorgen gaan maken. De Tilburgers stelden onlangs Kevin Hofland aan als trainer. We gunnen de Limburger het beste, maar we zijn bang dat het in Tilburg een lastig verhaal wordt om succesvol te zijn.

Hofland krijgt wel nieuwe hulp. Reinier Robbemond gaat tot het einde van het seizoen als assistent-coach aan de slag bij Willem II. De Tilburgers bevestigen maandagochtend ook het vertrek van Denny Landzaat, die in het kielzog van John van den Brom aan de slag gaat bij het Saoedische Al-Taawon. Je moet er maar zin in hebben.

Maar wie het in Tilburg naar zijn zin kan hebben, zal overal wel gelukkig worden. In eigen huis is Go Ahead Eagles op basis van de ranglijst favoriet voor de zege. Echter, Willem II moet winnen om uit de problemen te komen.

Wij gaan dus voor een gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account