Heracles Almelo – Ajax

Voorbeschouwing Heracles Almelo – Ajax (30-10-2021)

Op de dertiende plaats op de ranglijst van de eredivisie vinden we Heracles. De ploeg uit Almelo staat dus minder hoog dan verwacht.

Afgelopen weekend won het zwakke PEC Zwolle van de Heraclieden. Dat zegt genoeg. Heracles zal niet in degradatienood komen, maar wij zien ze ook niet erg ver stigen op de ranglijst. Het is allemaal een beetje kleurloos en saai in Almelo op dit moment.

Dat kunnen we niet zeggen van Ajax. De ploeg van trainer Erik ten Hag sloot zondagavond een enorm goede week af. Eerst werd Heerenveen zakelijk aan de kant gezet en daarna volgde de galavoorstelling tegen Borussia Dortmund. Het toetje smaakte ook prima: 5-0 wint op titelconcurrent PSV.

We kunnen er lang en kort over praten. Ondanks de nederlaag tegen FC Utrecht van enkele weken geleden, heeft Ajax op dit moment het sterkte elftal van Nederland en kan het ook in Europa hoge ogen gooien.

De grote leider op het veld is Dusan Tadic. De aanvaller die in het verleden voor FC Groningen en FC Twente speelde, scoorde afgelopen zondag tegen PSV zijn honderdste doelpunt in de eredivisie.

Ook in Almelo zal Ajax op jacht gaan naar drie punten. Wij verwachten dat de Amsterdammers daar in zullen slagen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account