NEC – FC Utrecht

Voorbeschouwing NEC – FC Utrecht (22-09-2021)

NEC wist op het kasteel bij Sparta gelijk te spelen: 1-1. In een ietwat saaie eerste helft kon NEC niet echt een vuist maken, ondanks de aanvallende intenties.

Die werden uiteindelijk beloond toen Jonathan Okita de 0-1 maakte. Op slag van rust echter deed Sven Mijnans namens Sparta iets terug. Na rust speelde Sparta met veel meer energie. NEC was een paar keer gevaarlijk, maar er werd niet meer gescoord.

FC Utrecht had zaterdagavond een hectische wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Utrechters kwamen al vroeg op voorsprong door een fraaie treffer van Simon Gustafson, daarna scoorde Odgaard de gelijkmaker en werd het duel een half uur lang stilgelegd door de jonge scheidsrechter Martens.

De non-persoonlijkheid was zo overstuur van het gedrag van enkele supporters op de befaamde Bunnikside dat hij heel lang nodig had om bij te komen. Na een telefoontje naar zijn moeder en enkele geruststellende woordjes, kon de wedstrijd worden hervat en kwam RKC brutaal op voorsprong door een uitstekende treffer van Alexander Büttner.

Waarom hij daarop de Utrecht-aanhang nog eens provoceerde is ons een raadsel. Na rust ging FC Utrecht op jacht naar de gelijkmaker en kon men genieten van de uitstekend spelende Griek Anastasios Douvikas. Hij scoorde uit een penalty de gelijkmaker: 2-2.

In de slotfase werd FC Utrecht bestolen van de winnende treffer. In Nijmegen is FC Utrecht uit op revanche. Wij denken dat de Domstedelingen winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account