NEC – Feyenoord

Voorbeschouwing NEC – Feyenoord (23-01-2022)

NEC is het jaar 2022 matig begonnen. De Nijmegenaren speelden in een matige wedstrijd met 0-0 gelijk tegen Heracles Almelo.

Komende speelronde komt er een tegenstander van een andere kaliber naar stadion De Goffert om het tegen de nummer negen van de eredivisie. Die tegenstander is namelijk in goeden doen en staat op de derde plaats, ondanks een nederlaag tegen NEC-rivaal Vitesse.

NEC staat er in verdedigend opzicht uitstekend voor en kan zich meten met de beste ploegen van de eredivisie. Eerder dit seizoen kwam NEC met 2-3 voor tegen Feyenoord, maar verloor het uiteindelijk met 5-3. In het verleden speelde NEC en Feyenoord veertig keer eerder tegen elkaar. De ploeg uit Rotterdam was 23 keer de winnende ploeg. Elf keer won NEC.

De laatste keer dat Feyenoord in Nijmegen speelde was in het kampioensjaar 2016-2017. Toen won Feyenoord met 1-2. Inmiddels staat er een compleet ander Feyenoord. Deze ploeg heeft zich versterkt met de Zweedse aankoop Patrik Wålemark. Deze talentvolle speler is voor 4,5 jaar vastgelegd en kan weleens dé revelatie van de tweede competitiehelft worden.

In Nijmegen zal Feyenoord uit zijn op een overwinning om de derde plek niet te verspelen. NEC daarentegen wil graag hogerop. De Rotterdammers hebben meer kwaliteit, dat moge duidelijk zijn.

Daarom voorspellen wij een overwinning voor Feyenoord.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account