NEC – SC Cambuur

Voorbeschouwing NEC – SC Cambuur (26-11-2021)

NEC ontvangt vrijdagavond SC Cambuur uit Leeuwarden. De Nijmegenaren kwamen de afgelopen tijd nogal negatief in het nieuws met supportersrellen en een deel van het stadion dat instortte.

Als we dat even vergeten zien we dat NEC bezig is aan een goede eerste seizoenshelft. Sterker nog: het elftal van Rogier Meijer staat op een keurige achtste plaats.

Afgelopen weekend hoopte men in Nijmegen lang op een overwinning op AZ, maar in blessuretijd kwamen de Alkmaarders landzij zodat de punten gedeeld moesten worden. Nog even over dat stadion: als het een beetje meezit hoopt NEC in januari weer normaal met publiek in De Goffert te spelen.

Tegenstander Cambuur Leeuwarden is ook bezig aan een goede eerste helft van het voetbalseizoen. Niet voor niets staat het elftal van Henk de Jong op de zevende plaats. Cambuur is een lastig te bespelen elftal, dan merkte zondagavond ook FC Utrecht.

Toegegeven: Utrecht kwam nogal zwak aan de aftrap, maar de overwinning van de Friezen is toch echt een knappe verdienste van de voetballers in de geel-blauwe tenues.

Vrijdagavond gaat SC Cambuur dus op bezoek bij NEC. Dat is een interessante ontmoeting met als inzet de zevende plek in de eredivisie. Wij denken dat Cambuur de beste papieren heeft.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account