NEC – Willem II

Voorbeschouwing NEC – Willem II (12-09-2021)

NEC promoveerde deze zomer naar de eredivisie. Dit tot grote vreugde van alle Nijmeegse voetballiefhebbers, inclusief Jasper Cillessen. Hij nam fanatiek deel aan de festiviteiten omtrent de promotie.

NEC is een club met een rijke historie die speelt in een sfeervol stadion dat een grote voetbalhistorie kent: De Goffert. Dit jaar zal bij NEC het doel duidelijk zijn: overleven om daarna verder te bouwen in de eredivisie.

Met de rijke investeerder Marcel Boekhoorn behoort dit tot de mogelijkheden. Op sportief gebied heeft NEC een elftal dat past bij deze ambities.

Voor Willem II geldt dat de ambities niet heel anders zullen zijn dan die van NEC. De Tilburgers degradeerden afgelopen voorjaar bijna uit de eredivisie. Het ging net goed, maar daardoor moet Willem II wel opnieuw opbouwen om dit soort problemen in het vervolg te voorkomen.

Je kunt dus stellen dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, maar dat Willem II iets meer ervaring op het hoogste niveau heeft. Of dat in dit onderlinge duel een rol gaat spelen valt nog te bezien.

Wij zien geen van beide ploegen ineens met ruime cijfers winnen en gokken daarom maar heel veilig op een gelijkspel met weinig doelpunten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account