PEC Zwolle – Ajax

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax (11-09-2021)

PEC Zwolle is bezig aan een uitermate teleurstellende start van het seizoen in de eredivisie. Het elftal van trainer Art Langeler staat op de laatste plaats en verloor van Heracles en Vitesse.

Dat is tot daar aan toe, maar dat PEC vervolgens niet wist te winnen van promovendus NEC en het zwakke Willem II moet toch zorgen baren in Overijssel. Het zal toch niet gebeuren dat straks rivaal Go Ahead Eagles een niveau hoger speelt dan PEC?

In elk geval moet er in Zwolle flink wat gebeuren om het lek boven te krijgen. Komende speelronde komt Ajax op bezoek en dat is geen fijn vooruitzicht.

Want Ajax doet het gewoon goed. Ondanks de uitglijder in Enschede (Ajax speelde teleurstellend gelijk tegen FC Twente) staan de Amsterdammers op een nette tweede plaats. De druk ligt hierdoor bij PSV en dat lijkt ons een prima uitgangspunt voor Ajax-trainer Erik ten Hag.

De kans is groot dat PSV ook eens een mindere dag heeft, en dan kan Ajax toeslaan. Bij Ajax zijn er dus geen zorgen. De club staat aan de top in eigen land en zal zich de komende maanden vooral richten op internationale competities.

PEC Zwolle is dus uit vorm. Ajax is in vorm en heeft meer kwaliteit. 1 + 1 = 3 in dit geval. 3 punten voor Ajax.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account