PEC Zwolle – FC Twente

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Twente (18-12-2021)

PEC Zwolle kunnen we inmiddels toch echt bestempelen als de zwakste ploeg uit de eredivisie. Een laatste plaats, slecht voetbal en een lage mentaliteit.

Ook een vroege trainerswissel bleek geen effect te hebben op het elftal van PEC. Dat blijft aanmodderen en heeft het lek voorlopig nog niet boven.

Tegen Fortuna Sittard had PEC Zwolle voor een ommekeer kunnen zorgen, maar ook in Limburg werd er kansloos verloren. We moeten ernstig rekening houden met een degradatie van Zwolle in 2022.

FC Twente had tegen RKC Waalwijk genoeg aan vijf minuten om een riante 2-0 voorsprong te noteren. Ricky van Wolfswinkel profiteerde in de tweede minuut van een fout van RKC-doelman Vaessen en drie minuten later was Vlap trefzeker.

Een ploeg met meer kwaliteit gaat dan voor een grote overwinning. FC Twente niet, zij lieten RKC terug in de wedstrijd komen waardoor het de hele middag spannend bleef. FC Twente was dan wel weer zo professioneel dat het de overwinning over de streep trok: 2-1.

Door deze overwinning staat FC Twente op een keurige vijfde plaats. Misschien is dat iets te hoog. In Zwolle moet FC Twente natuurlijk winnen.

En wij denken dat die kans enorm aanwezig is. Zoals we eerder zeiden: PEC Zwolle heeft een zwak elftal.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account