PEC Zwolle – FC Utrecht

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht (07-05-2022)

Bij PEC Zwolle worden de zorgen groter en groter. Al was de nederlaag (3-0) bij Ajax wel ingecalculeerd, volgende de clubwatchers van PEC Zwolle.

Het gat naar de veilige haven in de eredivisie bedraagt drie punten en een zege op FC Utrecht, komende zaterdag, is noodzaak om te overleven. De woensdag erna wacht immers de degradatiekraker bij concurrent Sparta. Het wordt een zinderende ontknoping in de eredivisie.

Ook voor FC Utrecht is dit seizoen niet geworden wat men er van verwacht had, maar de eerste zege onder de nieuwe trainer Rick Kruys is binnen.

Afgelopen vrijdag werd er knap gewonnen van NEC. Een doelpunt van de Griekse spits Tasos Douvikas bleek genoeg voor de drie punten. In de Domstad richt men zich nu op de Play-Offs om via die weg in Europa te komen.

De kans dat dat gaat lukken, lijkt ons vrij klein. Het is werkelijk bij vlagen niet om aan te zien wat FC Utrecht op de mat legt. Misschien is het goed om de bezem eens flink door die selectie te halen.

In Zwolle kan FC Utrecht zich definitief plaatsen voor de Play-Offs, maar FC Utrecht kennende schenkt het de punten aan een PEC in nood.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account