PEC Zwolle – Feyenoord

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord (13-03-2022)

Wat er momenteel gebeurd in Zwolle, wordt ook wel 'Het Wonder van Zwolle' genoemd. Dat is ietwat voorbarig, maar als PEC dit jaar weet te ontsnappen aan degradatie, is dat wél een prestatie van formaat.

Voor de winterstop leek PEC Zwolle al ruimschoots overleden en begraven, maar nu lijken ineens de puzzelstukjes op de juiste plaats te vallen in Zwolle en worden er zelfs wedstrijden gewonnen.

Dat is, mede, de verdienste van trainer Dick Schreuder. Hij nam eind november de taken van Art Langeler over. Dit is, tot nog toe, een goede keuze gebleken.

Komend weekend ontvangt Schreuder met zijn ploeg een traditionele top drie-club. Die club komt uit Rotterdam-Zuid en heet Feyenoord.

Daar denkt men nog vaak met weemoed terug aan de tijden waarin Willem van Hanegem als geniale middenvelder in De Kuip de wereldbeker omhoog hield.

Deze tijden zijn lang vervlogen en ook dit jaar gaat Feyenoord geen kampioen worden. Is dat een schande? Nee, de ploeg komt van ver. Dat Feyenoord momenteel een grote kans maakt op de derde plek is al een prestatie van jewelste.

En in Zwolle zal Feyenoord in goeden doen ook winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account