PEC Zwolle – PSV

Voorbeschouwing PEC Zwolle – PSV (15-05-2022)

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV is er één voor de administratie. Immers: Zwolle is al gedegradeerd en PSV is al op de tweede plaats in de eredivisie geëindigd.

Maar goed: PEC Zwolle kende een knappe opleving, maar ging uiteindelijk toch de afgrond in door woensdag te verliezen van directe concurrent Sparta (2-0). Het verdriet was begrijpelijkerwijs enorm groot, maar wie verder kijkt zag al aankomen dat Zwolle een moeilijk jaar tegemoet ging.

De club is de laatst jaren afgezakt naar een bedenkelijk niveau en mist ook iedere vorm van ‘smoel’. Het is nu zaak om dat te herstellen en terug te keren op het hoogste niveau.

Voor PSV geldt dat men vooral frustratie voelt over het feit dat het niet is gelukt om Ajax de titel te ontnemen. Net als PEC Zwolle valt er iets voor te zeggen dat de beslissingen van de VAR niet hebben meegewerkt.

Maar als grote club laat je je wel kennen als je dan tweets met de tekst ‘Var harte gefeliciteerd’ de wereld in stuurt. Volgend jaar een nieuwe kans, met Ruud van Nistelrooy aan het roer.

Natuurlijk is PSV de grote favoriet in dit duel om des keizers baard. En wij gaan er van uit dat Roger Schmidt een mooi afscheid krijgt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account