PSV – Ajax

Voorbeschouwing PSV – Ajax (23-01-2022)

PSV kende in Groningen een prima middag. Na tien minuten kwam het op voorsprong door een treffer van Mario Gotze. Daar bleef het bij zonder dat de Eindhovenaren in de problemen kwamen.

Een prima prestatie en het debuut van Joey Veerman. Dat is lekker in de aanloop naar de topper van komend weekend.

Want dan komt Ajax op bezoek in het Philips Stadion. Ajax had ook geen lastige middag tegen een zeer matig FC Utrecht. 0-3 werd het in de Domstad en teruggekeerde zoon Brobbey maakte twee goals en Dusan Tadic liet weer eens zien hoeveel klasse hij in huis heeft.

Kortom: voor beide ploegen een gemakkelijke wedstrijd vóór de topper van aanstaande speelronde. En deze topper is misschien wel belangrijker dan ooit. PSV en Ajax staan bijna gelijk in de stand al mag PSV zich met een lichte voorsprong koploper noemen.

Een overwinning op Ajax houdt in dat PSV uitloopt op de Amsterdammers. Andersom kan Ajax de Eindhovenaren zenuwachtig maken door te winnen. Deze wedstrijd kan beslissends zijn voor het verder verloop van de eredivisie.

Wie er dan wint? Een paar weken geleden hadden we gezegd: Ajax. Nu zijn we daar niet meer zo zeker van. We tekenen daarom voor een gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account