PSV – AZ

Voorbeschouwing PSV – AZ (05-02-2022)

Bij PSV was men na afloop van de topper tegen Ajax boos. Een bal die over de zijlijn leek te zijn werd niet zo beoordeeld en Ajax kon scoren.

“Zijlijngate” was geboren en sudderde nog lang door. Trainer Schmidt had zijn emoties nauwelijks onder controle en stelde voor de kampioensschaal direct maar naar Amsterdam te sturen. Een idee waar niemand bij Ajax bezwaar tegen lijkt te maken.

Maar goed: het chagrijn was enorm. Positief puntje was het debuut van middenvelder Joey Veerman bij PSV. Hij speelde niet onverdienstelijk, maar moet nog wel zichtbaar wennen aan zijn nieuwe taken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Bij AZ hebben ze op transfer deadline day nog wat veranderingen doorgevoerd. De Alkmaarders haalden aanvaller Kamal Sowah naar zich toe en zwaaiden Ferdi Druijf, Albert Gudmondsson en Thijs Oosting uit.

Kamal Sowah is een aankoop van formaat. Hij werd niet lang geleden nog voor 9 miljoen euro gekocht door Club Brugge. Nu mag hij het noordelijker gaan proberen. Wordt dit de sensatie van de tweede seizoenshelft?

Voor Sowah zou het lekker zijn om meteen al tegen PSV een belangrijke rol te kunnen spelen, maar of dat zal lukken is nog maar de vraag: PSV heeft geen misselijke verdediging en is gebrand op een zege.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account