PSV – FC Twente

Voorbeschouwing PSV – FC Twente (30-10-2021)

PSV kreeg zondagmiddag een pak slaag van Ajax. Na een alleraardigst begin, kregen de mannen van trainer Roger Schmidt geen vat meer op de Amsterdammers.

Nu zijn er door Schmidt natuurlijk allerlei redenen aangevoerd over het hoe en waarom van dit falen. Zo moest PSV het doen zonder Gakpo en Madueke. Maar dit is natuurlijk nonsens. Als deze spelers wél fit zijn wisselt de trainer ze toch ook?

Misschien moet de Duitse oefenmeester gewoon toegeven dat zijn ploeg minder goed is dan de ploeg van collega Erik ten Hag.

FC Twente ging in eigen huis onderuit tegen NEC. De club uit Enschede had blijkbaar niet verwacht dat NEC zo sterk en vol vertrouwen zou spelen na een vervelende week waarin de club negatief in het nieuws kwam na supportersrellen, een ingezakte tribune in het stadion en de nederlaag tegen aartsrivaal Vitesse.

FC Twente heeft dit seizoen zo’n ploeg die net zo makkelijk boven verwachting presteert als door de ondergrens zakt. Tegen NEC was het nog geen ondergrens, maar goed wat het allemaal ook niet.

PSV zal in eigen huis moeten laten zien dat het wel degelijk kan voetballen. Wij denken dat FC Twente daar het slachtoffer van zal worden. PSV wint dus.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account