PSV – Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing PSV – Go Ahead Eagles (23-12-2021)

Roger Schmidt is weer helemaal het mannetje hoor. Er kon bij de Duitser zelfs een lachje vanaf dit weekend. Dat is niet heel gek, want zijn ploeg staat op de eerste plaats in de eredivisie.

Leuk, maar het is vooral te danken aan het feit dat Ajax de afgelopen weken punten heeft laten liggen. PSV won in Waalwijk overigens volkomen terecht van RKC. Een hoofdrol was weggelegd voor Vertessen die twee keer scoorde.

Dat is leuk voor die jongen én voor PSV, want dat elftal mist nog wel wat smaakmakers die een eventueel publiek kunnen vermaken.

Bij tegenstander Go Ahead Eagles zijn er andere zorgen. Daar hoeft men zich niet in de eerste plaats druk te maken over de amusementswaarde. Elk (doel)punt moet worden gevierd want het is van harte welkom om maar uit de sportieve problemen te blijven.

Het is het lot van een promovendus. Nu moet gezegd worden dat ‘kowet’ het met de elfde plaats uitstekend doet, maar veilig is de club uit Deventer nog niet, al is men wel op de goede weg.

Go Ahead Eagles zal een nederlaag in Eindhoven wel hebben ingecalculeerd. Het is ook geen schande om te verliezen van de koploper.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account