PSV – sc Heerenveen

Voorbeschouwing PSV – sc Heerenveen (20-02-2022)

PSV is de huidige nummer twee van de eredivisie en nog actief in de KNVB-beker en de UEFA Conference League.

Op papier strijden de Eindhovenaren dus nog op drie fronten mee, maar om de titel te pakken is de ploeg uit Eindhoven sterk afhankelijk van de prestaties van Ajax. De Amsterdammers hebben immers een voorsprong van vijf punten.

Trainer Roger Schmidt heeft aangegeven na dit seizoen te vertrekken en dus worden er weer allerlei mensen in verband gebracht met PSV. Wie de nieuwe trainer wordt van PSV? De tijd zal het ons leren.

Heerenveen kan inmiddels spreken van een verloren seizoen. De ploeg zal niet in nood komen, maar we verwachten ook geen feestelijkheden in het Abe Lenstra Stadion aan het einde van dit seizoen.

Misschien moet bij sc Heerenveen de bezem er eens door om oude tijden te laten herleven. Ooit speelde sc Heerenveen in de Champions League, maar dat lijkt inmiddels eeuwen geleden.

Eerder dit seizoen speelden sc Heerenveen en PSV in Friesland met 1-1 gelijk. Maar van de dertig eerdere edities in Eindhoven won Heerenveen er slechts vier. De laatste Friese overwinning dateert uit februari 2009 toen Heerenveen met 3-2 won van de Brabanders.

Dat zien we nu niet gebeuren. We voorspellen een zege voor PSV.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account