PSV – Vitesse

Voorbeschouwing PSV – Vitesse (20-11-2021)

Hoewel PSV op papier op de tweede plek staat, kunnen we de Eindhovense ploeg wél medekoploper noemen. PSV heeft, net als Ajax, 27 punten maar het doelsaldo van de Amsterdammers is beter.

PSV doet tegen de gemiddelde eredivisieploeg wat het moet doen met overwinningen op FC Twente (5-2) en Fortuna Sittard (1-4). Maar als er een sterkere ploeg tegenover het elftal van trainer Schmidt staat wordt het lastig.

Tegen AS Monaco werd het 0-0 en tegen Ajax werd er kansloos verloren. Als dat zo blijft zal PSV uiteindelijk afhaken in de titelstrijd.

Vitesse is de nummer vijf van de eredivisie en speelt een vreemd, wisselvallig seizoen. Er werd verloren van Go Ahead Eagles, maar verloor nipt van de Engelse grootmacht Tottenham Hotspur om vervolgens FC Utrecht voetballes te geven.

Heeft dat dan te maken met de vorm van de dag? Of heeft de ploeg pas laat doorgekregen hoe het moest? In elk geval is Vitesse terug in de subtop en daarin strijdt het voorlopig met FC Utrecht en Feyenoord om de derde plaats.

Het gekke (en tegelijkertijd leuke) is dat Vitesse er in eigen huis vaak in weet te slagen om het topploegen moeilijk te maken. Komend weekend spelen de Arnhemmers uit.

Daarom gokken wij op een overwinning voor PSV.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account