RKC Waalwijk – Ajax

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Ajax (21-11-2021)

Bij RKC Waalwijk hebben ze er de pee in. Dat is volkomen begrijpelijk. De club uit Waalwijk heeft het geld niet voor het oprapen en kan in een thuiswedstrijd tegen een club als Ajax heel veel geld verdienen aan kaartverkoop en de verkoop van bier en broodjes met ballen gehakt, hamburgers en worsten.

Dat uitgerekend een week voor deze wedstrijd het besluit valt dat deze wedstrijd zonder publiek wordt gespeeld is dan natuurlijk een enorme tegenvaller. Ook op het veld kan RKC de steun van het publiek goed gebruiken tegen de koploper van de eredivisie.

Want dat is Ajax nog altijd. Ook al laten de Amsterdammers de laatste tijd wat steekjes vallen. Tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles werd er gelijkgespeeld zonder te scoren.

Dat is opvallend, want voorheen scoorde Ajax aan de lopende band en tegen een topploeg als Borussia Dortmund komt het elftal van Erik ten Hag ook gemakkelijk tot scoren.

Zou er in de eredivisie sprake zijn van onderschatting? Tegen RKC in Waalwijk moet Ajax toch echt laten zien dat het in staat is van de kleinere ploegen te winnen, ook in deze fase van de competitie: PSV komt immers steeds dichterbij.

Als Ajax gewoon doet wat het moet en kan, zien wij de Amsterdammers winnen in Waalwijk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account