RKC Waalwijk – FC Utrecht

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Utrecht (02-04-2022)

RKC Waalwijk is de nummer veertien van de eredivisie. RKC Waalwijk heeft de aflopende contracten van Juriën Gaari, Hans Mulder en Vurnon Anita opgezegd.

Een vertrek van het drietal is echter nog geen uitgemaakte zaak. RKC meldt dinsdagmiddag namelijk dat het in een later stadium nog met hen in gesprek gaat over hun toekomst.

Clubicoon Mulder (34) speelt na zijn terugkeer al sinds 2017 in Waalwijk, de 28-jarige Gaari kwam in 2018 van Kozakken Boys en de 32-jarige Anita speelt sinds augustus 2020 bij de Brabanders.

Bij FC Utrecht werd onlangs bekend dat het contract van Bart Ramselaar wordt verlengd. Luuk Brouwers kom over van Go Ahead Eagles en supertalent Baghun Kafi mag vertrekken.

Het meest opmerkelijke was echter de trainerswissel. René Hake kreeg zijn ontslag na de zoveelste wanprestatie van zijn elftal en Ricky Kruys is tot de zomer hoofdtrainer met behulp van de ervaren Dick Advocaat.

Aan Kruys de schone taak om FC Utrecht Europa in te krijgen. Als dit lukt zou het een wereldprestatie zijn van een Utregs jochie bij zijn club.

RKC Waalwijk won ruim de helft van de thuisduels van FC Utrecht, dat acht keer zegevierde. Vorig seizoen won Utrecht met 1-2 dankzij een strafschop van Sander van de Streek.

Komend weekend gaan wij voor een gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account