RKC Waalwijk – NEC

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – NEC (05-12-2021)

RKC Waalwijk vinden we momenteel terug op de vijftiende plaats in de eredivisie. Dat is geen plek waar veel mensen verbaasd over zullen zijn.

Bij RKC ontbreekt spits en clubtopscorer Michiel Kramer. Hij is geschorst. Dat is een aderlating, want tot op heden wist Kramer vijf keer te scoren. Ook Touba kan niet meedoen tegen NEC.

NEC staat, enigszins verrassend, op de negende plaats. Maar de kans dat de Nijmegenaren zich plaatsen voor Europees voetbal is niet heel groot. Daarvoor lijkt NEC toch kwaliteit tekort te komen.

Wel kan NEC een knappe plek in de middenmoot halen en dat zou al een prestatie op zich zijn. NEC doet het helemaal niet slecht als je kijkt naar waar de club vandaan komt. Het is jammer voor de fanatieke supporters dat zij niet mee kunnen genieten.

Van de laatste dertien eredivisiewedstrijden won RKC er slechts één. NEC won er drie in hetzelfde aantal wedstrijden en lijkt dus iets beter in vorm. De laatste editie van RKC thuis tegen NEC dateert alweer uit februari 2014. Toen werd het 1-3 voor de ploeg uit Nijmegen.

Anno 2021 is alles anders (kijk alleen al naar de lege stadions) maar eigenlijk zien wij NEC ook dit jaar winnen van de ploeg uit Waalwijk

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account