RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam (23-10-2021)

RKC Waalwijk speelde in de Rotterdamse Kuip geen onverdienstelijke wedstrijd tegen Feyenoord. De Waalwijkers kwamen zelfs op een 0-2 voorsprong, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Dat is knap als je bedenkt dat de club enkele jaren geleden op sterven na dood was. In Waalwijk is het vaak moeizaam geweest, maar nu kunnen we concluderen dat RKC leeft als nooit tevoren. De ploeg kan zomaar ergens in de middenmoot terecht komen en heeft al meerdere verrassingen in de eredivisie op zijn naam staan.

Ook Sparta doet het alleraardigst. Onlangs werd er geoefend tegen Utrecht (2-3 verlies) en in de competitie gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De Rotterdamse club wekt altijd sympathie op en komt, evenals RKC, van ver.

Na jarenlang verbleven te hebben in de Keuken Kampioen Divisie speelt de ploeg van Henk Fraser nu een rol van betekenis in de eredivisie en dat vindt eigenlijk iedereen leuk. Wel moet het wat wedstrijden gaan winnen om van die onderste plekken af te komen.

Twee ploegen die relatief nieuw terug in de eredivisie zijn. Sparta staat op de zeventiende plaats en RKC op de vijftiende. Beide ploegen zien wij nog stijgen gedurende het seizoen. Geen zorgen dus!

Wij denken dat komend weekend RKC net iets verder is dan Sparta.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account