SC Cambuur – FC Utrecht

Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Utrecht (21-11-2021)

Dat Cambuur Leeuwarden op de achtste plaats in de eredivisie staat is knap. Het elftal van trainer Henk de Jong staat goed te voetballen en wordt gesteund door een fanatiek publiek.

Dat dat publiek er de komende tijd niet bij kan zijn is een fikse aderlating. Cambuur zit in een goede periode. Er werd onlangs gewonnen van PEC Zwolle en RKC Waalwijk.

Nu komt FC Utrecht op bezoek en dat is andere koek. De ploeg uit de Domstad staat op de vierde plaats, maar kreeg voetballes van Vitesse. Een deel van het Utrechtse publiek misdroeg zich op een schandalige manier door vuurwerk te gooien naar een vak waarin ook kinderen zaten.

Op het veld leverde het elftal van René Hake geen vuurwerk. Dat is een probleem bij de Utrechters dat vooral in uitwedstrijden opspeelt. FC Utrecht is in eigen huis vaak moeilijk te kloppen, maar is in uitwedstrijden al enkele keren door de ondergrens gezakt. Onder anderen tegen AZ ging het faliekant mis.

Bij Utrecht staat er echter wel een elftal met potentie. Wij verwachten dat Utrecht het in Leeuwarden niet heel moeilijk gaat krijgen.

Daarvoor is het verschil in kwaliteit en ervaring simpelweg te groot. Maar… de bal is rond.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account