SC Cambuur – Feyenoord

Voorbeschouwing SC Cambuur – Feyenoord (24-10-2021)

Feyenoord deed donderdagavond goede zaken in de eigen Kuip. In het Europese duel voor de Conference League werd Union Berlin met 3-1 verslagen.

Het volgende optreden is de uitwedstrijd bij SC Cambuur. Aan de zeven eerdere wedstrijden tegen Feyenoord hield Cambuur slechts één punt over. Dat is natuurlijk niet zo’n schandaal als je de twee clubs eens goed naast elkaar zet.

SC Cambuur speelt in het provinciestadje Leeuwarden en bestaat pas sinds de jaren zestig. In die periode was Feyenoord, uit de grote stad Rotterdam, al een eind op weg om zich te ontwikkelen tot de grootste club van Europa. Maar die tijden zijn voorbij. Allen in naam is Feyenoord nog een topclub.

Momenteel is Marcos Senesi een beetje de schlemiel. Nog maar twee jaar geleden betaalde Feyenoord zes miljoen euro voor de verdediger. Hij ziet er uit als een stoere kerel, maar verdedigt soms als een hele oude dame.

Tegen RKC Waalwijk ging het mis. De slippertjes van Senesi lijken een vast patroon op de zondagmiddag te worden. Tegen Vitesse haalde hij de snelheid uit het spel. Je kunt je afvragen wanneer Senesi op de bank komt te zitten.

Maar goed: Feyenoord staat op de vijfde plaats en wil graag in de top drie komen. Dat hoort zo, vinden ze zelf.

Eén ding hebben Cambuur en Feyenoord gemeen: de steun van het publiek is altijd voelbaar aanwezig. In Leeuwarden zal Feyenoord wel winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account