SC Cambuur – sc Heerenveen

Voorbeschouwing SC Cambuur – sc Heerenveen (19-12-2021)

Sportliefhebbers hebben al maanden reikhalzend uitgekeken naar deze speelronde, want: de Friese derby is terug!

Het is daarom des te triester dat er geen publiek aanwezig zal zijn in het stadion van SC Cambuur, dat het momenteel zo goed doet. De ploeg uit de hoofdstad van Friesland staat op een nette zevende plaats en laat geregeld zien leuk te kunnen voetballen.

Met Henk de Jong als trainer heeft Cambuur een echt karaktermens op de bank. Helaas is hij momenteel wegens gezondheidsomstandigheden uitgeschakeld. Sterkte Henk!

Het is opmerkelijk dat Cambuur momenteel hoger op de ranglijst staat dan Heerenveen. Die ploeg vinden we namelijk terug op de negende plaats. Er waren tijden dat sc Heerenveen Champions League speelde en SC Cambuur in de eerste divisie actief was.

Anno 2021 lijken de rollen omgedraaid, maar het is natuurlijk de vraag of dat zo blijft. In Heerenveen hoopt men van niet.

Zowel Cambuur als sc Heerenveen hebben een rijke historie in het betaalde voetbal. Grote namen speelden bij beide clubs. Waar Heerenveen met Abe Lenstra nog altijd een icoon heeft, had SC Cambuur ooit de legendarische Frans de Munck in het doel staan.

Die tijden zijn voorbij, maar het is voelbaar in heel Friesland: de derby is terug! En wij denken dat SC Cambuur wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account