SC Cambuur – Vitesse

Voorbeschouwing SC Cambuur – Vitesse (04-12-2021)

Werkelijk niemand had verwacht dat SC Cambuur in de vijftiende speelronde op de vijfde plek zou staan en een werkelijke bedreiging voor FC Utrecht zou zijn. Toch is dat het geval.

Sterker nog: de Utrechters kregen in Leeuwarden terecht klop. Oud-speler van de club Johan Derksen kan dan trainer Henk de Jong wel een padvinder noemen, maar voorlopig doet de oefenmeester het gewoon uitstekend met zijn ploeg.

Cambuur heeft een aantal spelers van AZ en laat zien heel leuk te kunnen voetballen. Dé verrassing van de eredivisie? Daar lijkt het wel op!

Vitesse vinden we terug op de zesde plaats op de ranglijst en dat komt vooral door een wat stroeve seizoensstart. De Arnhemmers lijken nu de weg omhoog gevonden te hebben en maakten indruk met goede prestaties in het Europese voetbal tegen Totteham Hotspurs en Stade Rennais.

In eigen land is Vitesse altijd een ploeg om rekening mee te houden. Ook nu voormalig smaakmaker Tanane in het tweede elftal speelt. Die zal wel vertrekken, want zijn salaris drukt aardig op de begroting van de penningmeester van de Arnhemmers.

Met name in eigen huis kan SC Cambuur goed uit de voeten op het kunstgrasveld. En dus zien wij de Leeuwarders ook wel stunten tegen Vitesse.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account