sc Heerenveen – Ajax

Voorbeschouwing sc Heerenveen – Ajax (16-10-2021)

SC Heerenveen won onlangs in Zwolle van PEC Zwolle. Gezien de status van PEC Zwolle was die prestatie van sc Heerenveen niet echt om over naar huis te schrijven.

Maar zulke wedstrijden heb je er soms tussen. Heerenveen staat op een nette 7e plaats en wil zich graag plaatsen voor de Play-Offs om Europees voetbal. Hoewel wij denken dat sc Heerenveen dat best kan halen, denken we ook dat het elftal ietwat kleurloos is en alleen met de heren Veerman spelers in huis heeft die de club verder kunnen brengen.

Ajax verloor vlak voor de interlandbreak van FC Utrecht. Het was de eerste nederlaag van de Amsterdammers in 303 dagen. Dat zegt natuurlijk wel iets. Zo nu en dan verliezen kan de besten overkomen.

Over het algemeen is Ajax op dit moment de sterkste ploeg van Nederland. De Amsterdammers zijn niet voor niets koploper. Erik ten Hag zal de nederlaag tegen Utrecht ongetwijfeld gebruiken om de boel weer op scherp te zetten. Als hem dat lukt denken wij dat Ajax gewoon weer verder gaat waar het gebleven was: winnen.

Kortom: sc Heerenveen gaat in het eigen Abe Lenstra Stadion geen gemakkelijke avond tegemoet. Als Ajax vroeg scoort zien we Ajax weer grote cijfers halen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account