sc Heerenveen – AZ

Voorbeschouwing sc Heerenveen – AZ (29-08-2021)

SC Heerenveen heeft ten koste van RKC Waalwijk ook de tweede wedstrijd van het seizoen nipt gewonnen. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd het 3-2.

Halverwege hadden de Friezen nog een voorsprong van 3-0. De grote man bij sc Heerenveen was Henk Veerman. We hadden niet anders verwacht. In deze wedstrijd scoorde hij twee keer.

Door deze overwinning is sc Heerenveen op de derde plaats gekomen, maar wij verwachten niet dat de Friezen dat het hele seizoen gaan vasthouden.

Want aanstaande speelronde komt er al een interessante tegenstander op bezoek. Dat is AZ uit Alkmaar. Die ploeg heeft met Myron Boadu, Calvin Stengs en Marco Bizot flink wat kwaliteit ingeleverd. Nu zou ook Teun Koopmeiners op de nominatie staan om te vertrekken.

Maar in Alkmaar blijft men rustig. Daar weet men dat de volgende generatie talenten al klaar staat. Een blik talenten wordt opengetrokken alsof het niets is. De meest opvallende namen? Koopmeiners (inderdaad: broer van) en Gullit (juist: zoon van). Maar talenten zijn wisselvallig. Misschien is dit voor AZ een soort tussenjaar. We gaan het zien.

Als AZ naar het Abe Lenstra Stadion komt is het meestal favoriet. Dat zien we nu anders. Wij verwachten dat deze wedstrijd in een gelijkspel gaat eindigen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account