sc Heerenveen – Feyenoord

Voorbeschouwing sc Heerenveen – Feyenoord (22-12-2021)

SC Heerenveen heeft de derby in Leeuwarden winnen afgesloten. SC Cambuur kwam al na twaalf minuten met tien man te staan door een rode kaart van Schmidt.

Op dat moment had Henk Veerman Heerenveen overigens al op voorsprong gezet vanaf elf meter. Ondanks de man minder, kwam Cambuur toch terug in de wedstrijd toen Uldrikis de gelijkmaker scoorde. Uiteindelijk duur het tot in de slotfase voor er een ploeg met de overwinning aan de haal ging.

Die ploeg werd dus sc Heerenveen. Want natuurlijk was het Henk Veerman die de 1-2 maakte en zo een deel van Friesland in rouw dompelde en het andere deel vreugde schonk.

Bij Feyenoord was er sprake van teleurstelling op zondagmiddag. Vooraf was de klassieker tegen Ajax behoorlijk opgeklopt, maar zelden zal een wedstrijd zo matig zijn geweest als deze wedstrijd.

Beide ploegen gaven niet thuis, wisten eigenlijk bijna geen kansen te creëren en uiteindelijk bleek Ajax de meest gelukkige: een eigen doelpunt en een strafschop na een onhandige overtreding luidde een nederlaag voor Feyenoord in.

Datzelfde Feyenoord kreeg overigens weer eens te maken met wangedrag van de eigen aanhang. Het is knap: een wedstrijd zonder publiek en ruim 60 aanhoudingen.

In Heerenveen zal Feyenoord beter moeten spelen. Dan wint het in het Abe Lenstra Stadion.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account