Sparta – FC Utrecht

Voorbeschouwing Sparta – FC Utrecht (23-01-2022)

Sparta speelde knap gelijk tegen Cambuur Leeuwarden en begon het jaar 2022 in dat opzicht goed. Minder goed was de start van het jaar voor Sparta-keeper Coremans.

Bij de goal van Cambuur maakte hij een wel heel ongelukkige beweging waardoor Sparta één punt overhield aan de wedstrijd in plaats van twee. Coremans is doorgaans een betrouwbare stand-in voor Okye, maar laatstgenoemde is momenteel actief in de Afrika Cup voor zijn land Nigeria.

Sparta moet het in de tweede helft van het seizoen goed doen om niet in de problemen te raken. Daartoe werd spits Adrian Dalmau overgenomen van FC Utrecht. Het is voor Sparta lekker dat de Spanjaard meteen wist te scoren.

En uitgerekend FC Utrecht is de komende tegenstander van Dalmau en Sparta. Dat beloofd nog wat. Utrecht liet tegen Ajax helemaal niets zien en verloor kansloos. De Amsterdammers speelden sterk, maar FC Utrecht speelde zonder enige vorm van passie en strijd en liet het allemaal gebeuren.

Voor de Utrechters is het te hopen dat er snel weer supporters in het stadion mogen, anders kan het binnenkort weleens einde oefening zijn voor René Hake bij de Domstedelingen.

Sparta zal er alles aan doen om de punten in Rotterdam te houden. Of FC Utrecht diezelfde strijdlust op kan brengen is de vraag.

Daarom voorspellen wij een overwinning voor het elftal van Henk Fraser.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account