Sparta – Feyenoord

Voorbeschouwing Sparta – Feyenoord (31-10-2021)

Wie aan Sparta denkt ziet Het Kasteel voor zich. De sympathieke club uit Rotterdam haalt geen prijzen of Europees voetbal. Het doet er zelfs niet elk jaar om mee.

Maar wie van voetbal en de sfeer daar omheen houdt, houdt ook een beetje van Sparta. Op Spangen geen supportersrellen, wel de klank van de Sparta-mars.

Hoe anders is dat in Rotterdam-Zuid. Daar is het publiek meer kritisch maar groter in getal. Een jaar niet meespelen om een prijs is een verloren jaar en een deel van de Feyenoord-supporters wordt gevreesd in binnen- en buitenland bij de brave burgers. En in De Kuip klinkt de Hermes House band bij iedere goal.

Een wereld van verschil dus in één stad. En die twee, totaal verschillende, clubs spelen komend weekend tegen elkaar. In vroeger tijden liep de halve stad hier dan voor uit en sprak men van een Rotterdamse derby.

Die laatste term bestaat in naam nog. Op het veld is er minder sprake van spanning omdat Feyenoord over het algemeen gewoonweg sterker is dan Sparta. Dat is niet erg, maar wel waar. En een tikkeltje minder spannend.

Daarom voorspellen wij dat de grote club komend weekend wint van de kleine(re) club.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account