Sparta – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Sparta – PEC Zwolle (11-05-2022)

Woensdagavond vindt op het kasteel een echte degradatiekraker plaats als PEC Zwolle op bezoek komt om het tegen Sparta op te nemen.

De Zwollenaren hebben ongeveer het hele seizoen kansloos onderaan de ranglijst gebungeld, maar zijn na de winter in een opwaartse spiraal gekomen en hebben de rode lantaarn doorgegeven aan Sparta.

En bij Sparta brak vervolgens de pleuris uit toen Henk Fraser trouw bleef aan zijn assistent en er de brui aan gaf. Kortom: het gaat lekker bij de kasteelheren.

PEC Zwolle kende een moeizame seizoensstart, maar is nu bezig aan een inhaalslag. Tegen FC Utrecht werd er gelijkgespeeld met 1-1 en dat is best knap. Bram van Polen is er zeker van dat hij niet degradeert met zijn club.

Dat is de juiste instelling. Bij Zwolle heerst momenteel verslagenheid omdat bekend werd dat oud-speler Jody Lukoki op 29-jarige leeftijd is overleden. Dat is triest en natuurlijk belangrijker dan elke voetbalwedstrijd.

Maar toch: twee clubs aan de rand van de afgrond strijden voor hun laatste kansen. Dat staat garant voor spektakel, bloed, zweet en tranen.

Kortom: de moeite waard om de televisie voor aan te zetten. Wie er wint durven we echt niet te zeggen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account