Sparta Rotterdam – Ajax

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – Ajax (28-11-2021)

Zondagmiddag ontvangt Sparta Rotterdam in het eigen stadion Ajax. Sparta is bezig aan een ietwat teleurstellend seizoen.

Tot op heden wist de ploeg van Henk Fräser slechts tien punten binnen te harken. Daardoor staat het op de zestiende plek. Afgelopen zaterdag werden er tegen FC Twente ook geen punten gehaald. De Tukkers wonnen met 0-1 door late treffer van Ricky van Wolfswinkel. Het zit Sparta, kortom, niet mee.

Bij Ajax lijkt men de kleine dip te boven. De Amsterdammers speelden afgelopen weekend tegen RKC en wonnen overtuigend met 0-5. Het elftal van Erik ten Hag is in de Champions League nog steeds ongeslagen. Na een magere eerste helft stelde ten Hag in de rust orde op zaken. Ajax won met 1-2.

Diezelfde Erik ten Hag wordt nadrukkelijk gevolgd door tal van Europese clubs. Nu is het nog maar de vraag of de trainer die eerder succesvol was bij Go Ahead Eagles en FC Utrecht, open staat voor een vertrek in de winterstop.

Volgens ingewijden wil Ten Hag eerst nog een Europees succesvol zijn met Ajax én een kampioenschap in de wacht slepen. Hij is goed op weg.

Sparta ontvangt zondag dus de titelkandidaat en koploper in het Kasteel. Dat is vervelend als je zelf de punten hard nodig hebt. Wij verwachten dus ook dat Ajax wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account