Sparta Rotterdam – Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – Go Ahead Eagles (12-03-2022)

Neem een diepe zucht, doe je ogen dicht en spreek dit affiche even hardop uit: Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles.

Noem ons romantische dwazen, maar ons oud-Hollandse voetbalhart gaat sneller kloppen als we denken aan deze wedstrijd. Twee traditieclubs die ooit grote successen kenden en na een moeilijke periode weer meedoen in de eredivisie: heerlijk.

Nu moeten we wel zeggen dat de manier waarop Sparta momenteel in de eredivisie acteert ons toch zorgen baart. Lange tijd leek PEC Zwolle de grootste kandidaat voor degradatie te zijn, maar we moeten helaas constateren dat nu Sparta de grootste kans maakt om volgend jaar een niveau lager te moeten spelen.

Die andere ploeg, Go Ahead Eagles dus, is de laatste weken uitgeroepen tot het lievelingetje van het Nederlandse voetbal. In de altijd romantische Vetkampstraat werd het grote Ajax verslagen, had PSV het vervolgens moeilijk in de beker en speelde 'Kowet' gelijk tegen subtopper FC Utrecht. Ga er maar aan staan. Kees van Wonderen is ineens dé grote man. Leuk!

Net als Sparta is Go Ahead Eagles zo'n club die je nauwelijks kunt haten. Maar er moet er toch eentje winnen komend weekend.

En wij denken dat Go Ahead Eagles dat gaat worden.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account