Sparta Rotterdam – NEC

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – NEC (17-09-2021)

Sparta is de club van Rotterdam. Je hoort het weleens worden gezongen door supporters als ze Feyenoord-fans plagerig een hak willen zetten. Natuurlijk is Feyenoord een grotere club, maar Sparta is één van de meest sympathieke clubs van Nederland.

Ooit was het een topclub die meedeed om het kampioenschap en Europees voetbal speelde. Maar eind jaren 80 begon het verval en uiteindelijk kwam Sparta op het tweede plan terecht. Nu is de club bezig aan de wederopbouw. Er is een gezonde basis en rond het Kasteel heerst positiviteit. Sparta is een beetje het lievelingetje van iedereen.

Dat geldt niet voor NEC. Dat is het lievelingetje van de inwoners van Nijmegen en omgeving. De club heeft een wat meer regionale uitstraling. Daar is niks mis mee. De fans zijn de club altijd trouw en op een zaterdagavond is het heerlijk toeven in het stadion in het Goffertpark.

NEC is na enkele jaren afwezigheid terug in de eredivisie en wil zich laten gelden. Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat dat niet gemakkelijk wordt. Er zal heel wat moeten gebeuren om NEC echt te laten groeien.

We gunnen het ze in Nijmegen van harte! Wij denken alleen wel dat Sparta gaat winnen van NEC.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account