Sparta Rotterdam – PSV

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – PSV (27-02-2022)

In de Rotterdamse wijk Spangen beginnen de zorgen over de voetbalclub toe te nemen. Sparta is inmiddels afgezakt naar plaats 17 in de eredivisie en heeft daarmee net zoveel punten als rode lantaarn-dragen PEC Zwolle.

Het lijkt voor Sparta moeilijk om niet in degradatienood te komen. Directe degradatie ontlopen zal nu de doelstelling worden, maar de nacompetitie kan ook keihard zijn.

En dan komt ook nog de nummer twee van Nederland op bezoek op het Kasteel. De kans dat PSV dit seizoen tweede wordt is enorm groot. Cody Gakpo is de jonge diamant van het elftal en met Joey Veerman heeft de club uit Eindhoven een échte versterking binnen weten te halen. Er is maar één ding dat een kampioensfeestje in de weg zit en dat is Ajax.

Sparta Rotterdam thuis tegen PSV werd 55 keer eerder in gespeeld in de eredivisie. De Brabanders wonnen 25 keer. De Rotterdammers wonnen twaalf keer.

De laatste keer dat Sparta in Rotterdam won van PSV was in 2001. Spitsen in die tijd waren Kezman en Koevermans. De eerste scoorde voor PSV. De tweede maakte een goal voor Sparta, net als Winter.

Het werd daardoor 2-1, een stand die we komende zondag niet verwachten. Dat zal PSV winnen op het Kasteel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account