Sparta Rotterdam – RKC Waalwijk

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – RKC Waalwijk (23-12-2021)

Zo vlak voor kerst moeten Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk nog strijden. Beide ploegen verkeren in degradatiezorgen.

De ploeg uit Rotterdam staat op de 17e plaats en heeft twaalf punten terwijl RKC, dat op de vijftiende plek staat, er drie meer heeft. Kortom: beide ploegen verwelkomen het liefst drie punten om met een opgewekt gemoed de feestdagen in te gaan.

Overigens is in beide gevallen deze stand wel terecht. Sparta speelt al het hele seizoen zwak. Natuurlijk gaan er dan stemmen op die verklaren dat trainer Henk Fräser niet ook bij de KNVB moet werken, maar dat is onzin: Sparta komt gewoon kwaliteit tekort om uit de problemen te blijven.

Maar dat laatst geldt ook voor RKC. De Waalwijkers hebben een vrij zwakke keeper en als je de Brabanders soms ziet verdedigen is het net een circusact waarin clowns de hoofdrol spelen. Kun je ze dat kwalijk nemen? Nee, ze doen hun best maar dit is wat het is.

En zo hebben we te maken met twee zwakke ploegen die vooral met strijd moeten proberen punten binnen te harken. De wedstrijd van deze week tegen elkaar biedt voor hen allebei een mooi gelegenheid op drie punten.

En wij denken dan dat Sparta net iets meer creativiteit in huis heeft.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account