Vitesse – Ajax

Voorbeschouwing Vitesse – Ajax (15-05-2022)

Vitesse won woensdagavond met 2-1 van Fortuna Sittard en eindigt als zesde of zevende in de eredivisie. Daarna mag het uitkomen in de Play-offs tegen FC Utrecht.

Beide ploegen zijn de afgelopen tijd niet in blakende vorm, maar dat is van latere zorg voor de Arnhemmers. Want eerst komt zondag kersverse kampioen Ajax op bezoek in het Gelredome.

Dat Ajax is sinds woensdag officieel kampioen na een overwinning op sc Heerenveen (5-0). Een groot feest barstte los in de Johan Cruijff Arena. In de kampioenswedstrijd was er een hoofdrol weggelegd voor Nicolás Tagliafico. Hij speelde uitstekend, maar zal Ajax komende zomer verlaten.

Daags na het kampioensfeest werd bekend dat verdediger Noussair Mazraoui Ajax gaat verlaten. Hij gaat zijn geluk beproeven bij Bayern München. Ook trainer Ten Hag keert na de zomer niet terug bij Ajax. Hij tekende een contract bij Manchester United.

Daardoor is de wedstrijd in Arnhem zijn laatste wedstrijd als trainer van Ajax. Donderdag werd bekend dat Alfred Schreuder zijn opvolger wordt. We wensen hem succes.Ten Hag opvolgen is een zware taak.

Mede daardoor zal Vitesse het moeilijk krijgen tegen de Amsterdammers die hun trainer koste wat het kost een goed afscheid willen geven.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account