Vitesse – PSV

Voorbeschouwing Vitesse – PSV (12-02-2022)

FC Twente vierde zaterdagavond in de lege Grolsch Veste een besloten feestje. De Enschedeërs versloegen Vitesse, dat de gehele tweede helft met een man minder speelde, in een directe confrontatie met ruime cijfers: 3-0.

Daarmee sloeg Twente de aanval op de vierde plaats overtuigend af. Daar zullen ze in Arnhem flink van balen, want Vitesse wil graag zo hoog mogelijk eindigen en weet dat er komend weekend een sterke tegenstander naar Gelredome komt.

En die tegenstander heeft ook wat goed te maken na het verlies tegen AZ. En daarbij speelde doelman Yvon Mfogo een negatieve hoofdrol. Hij leek zich te verkijken op een bal die uiteindelijk in zijn doel belandde.

Daardoor heeft PSV nu een keepersprobleem (immers: zowel Nfogo als Drommel beschikken niet over het gewenste topniveau), maar misschien nog groter is de uitdaging om voor volgend seizoen een goede trainer in huis te hebben nu Schmidt heeft aangegeven zijn contract niet te willen verlengen.

Namens die rondzingen zijn die van Ronald Koeman, Ruud van Nistelrooy en Philip Cocu. De tijd zal moeten uitwijzen wie de volgende trainer van de Eindhovenaren wordt.

Zowel Vitesse als PSV zijn dus gebrand op een overwinning na een slechte week. En dan kan PSV voetballend gezien meer kwaliteit hebben, maar Vitesse kan met strijd een eind komen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account