Willem II – Ajax

Voorbeschouwing Willem II – Ajax (19-02-2022)

Willem II is na een veelbelovende start inmiddels afgedaald naar de vijftiende plaats in de eredivisie. De Tilburgers zullen andermaal de strijd moeten aangaan om niet in degradatieproblemen te komen.

En dan is een wedstrijd tegen de trotse koploper geen prettig vooruitzicht. Want Ajax mogen we de koploper van de eredivisie noemen.

De Amsterdammers beschikken over een uitstekende ploeg en trainer Erik ten Hag lijkt enigszins stoïcijns door te werken tijdens de storm die is ontstaan rond het vertrek van Technisch Directeur Overmars. Dat is best knap, want het hele land heeft inmiddels een mening over alles wat met Ajax te maken heeft.

Ajax speelt volgende week voor de Champions League tegen Benfica en zal dus in Tilburg geen blessures willen oplopen. Snel scoren en professioneel uitspelen is het doel van de Amsterdammers in het Koning Willem II Stadion.

En de cijfers spreken in het voordeel van Ajax. Van de 45 wedstrijden in Tilburg won Ajax er 34. Slechts zeven keer won Willem II. De grootste overwinning dateert uit 1959. Toen werd het 5-1 voor de thuisspelende club. Maar dat is wel heel lang geleden.

Nu lijkt die score eerder omgedraaid te zullen zijn. Kortom: Ajax wint van Willem II.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account