Willem II – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing Willem II – Fortuna Sittard (22-10-2021)

Willem II doet het momenteel verrassend goed in de eredivisie. De tricolores staan op de vierde plaats en hebben uitzicht op de derde plek.

En dat terwijl de club uit Tilburg enkele maanden geleden nog regelrecht op degradatie af leek te stormen. Maar: in de laatste twee wedstrijden werd maar één punt behaald. Heeft Willem II dan niet te vroeg gepiekt?

Fortuna Sittard is de ploeg die vrijdagavond op bezoek komt in het Koning Willem II Stadion. De ploeg uit Limburg staat op de veertiende plaats en zal iets hogerop willen om er een geslaagd seizoen van te maken.

Gelukkig zijn we nog niet eens op een derde van het eredivisieseizoen en kan het dus nog alle kanten op. De ploeg van de Utrechtse trainer Sjors Ultee en Robbie Alflen spelen aanvallend en fris voetbal. Afgelopen weekend resulteerde dat in een 1-0 zege op Cambuur Leeuwarden.

In de achttien eerdere duels in Tilburg wist Willem II tien keer te winnen. Slechts drie keer won Fortuna Sittard. De laatste keer dat de Limburgers wonnen van de Brabanders is een kwart eeuw geleden: in 1996.

Bij Willem II kan Köhn niet meespelen: hij is geschorst. Desalniettemin denken wij dat Willem II wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account