Willem II – Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing Willem II – Go Ahead Eagles (27-11-2021)

Willem II, dat is die club die enige tijd geleden Europees voetbal in de schoot geworpen kreeg, vervolgens bijna degradeerde.

Dit jaar is Willem II na een goede seizoensstart weer is afgezakt naar de negende plaats en stelt eigenlijk maar weinig voor in het linkerrijtje. Afgelopen zondag nog werd er in een doldwaze wedstrijd verloren van Heerenveen.

Dat kan een keer gebeuren. Komende speelronde komen de voetbalhelden van de stad Deventer naar Tilburg.

En die helden hebben zich verzameld onder de naam Go Ahead Eagles. Stadion De Adelaarshorst aan de Vetkampstraat is een begrip in Nederland. In diezelfde Vetkampstraat stond afgelopen weekend directeur Jan Willem van Dop tussen de supporters. Hoewel Van Dop op televisie enigszins belachelijk werd gemaakt, is dit wel de juiste manier om echt in verbinding te blijven met de supporters.

Ook in zijn tijd als voorzitter van FC Utrecht was de sympathieke Zeistenaar op de roemruchte Bunnikside te vinden als het daar onrustig was en onder de aanhang van zowel FC Utrecht als Feyenoord (hij werkte daar als financieel directeur) is Van Dop nog altijd ongekend populair. Kortom: een voorbeeld voor veel bobo’s die vanuit een ivoren toren neerkijken op het volk en niet weten wat er leeft onder de supporters.

Go Ahead Eagles verloor overigens wel, van FC Groningen. Komend weekend zien wij de ploeg uit Deventer winnen van Willem II.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account