Willem II – RKC Waalwijk

Voorbeschouwing Willem II – RKC Waalwijk (06-02-2022)

Thijs Oosting moet Willem II succes brengen. De van AZ overgekomen middenvelder moet de Tilburgers net dat beetje extra brengen om van de teleurstellende vijftiende plaats te komen.

Ondertussen heeft Willem II ook het contract van doelman Robin Ruiter in de papierversnipperaar gegooid. Ruiter verloor de concurrentiestrijd van Timon Wellenreuther en werd in Tilburg niet gelukkig met zijn reserverol.

De vraag is of deze ingrepen voldoende zijn om Willem II in de tweede seizoenshelft uit de problemen te krijgen. Net als vorig jaar lijkt Willem II af te stevenen op degradatievoetbal.

Geografisch ligt Waalwijk niet heel ver van Tilburg vandaan, maar op de ranglijst lijkt er een enorme afstand tussen Wilem II en RKC te zijn. In de praktijk gaat het om slechts vier punten. RKC Waalwijk kan dus wel wat kwaliteit gebruiken om hogerop te komen.

Daartoe werd doelman Mark Spenkelink aangetrokken. Spenkelink werd opgeleid door FC Twente en Go Ahead Eagles en werd bij die laatste club aan het eerste elftal toegevoegd. Uiteindelijk belandde hij via Jong PSV bij het Georgische FC Locomotive Tbilisi. Nu is hij transfervrij aangetrokken tot het einde van het seizoen.

Kortom: twee ploegen uit vorm treffen elkaar komend weekend in Tilburg. Dat kan leuke taferelen opleveren. Wij denken dat RKC net een beetje sterker is.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account