Willem II – SC Cambuur

Voorbeschouwing Willem II – SC Cambuur (10-12-2021)

Willem II kreeg in de afgelopen speelronde klop van Ajax. In Amsterdam werd het 5-0. Voor de Tilburgers was het de zesde nederlaag in acht wedstrijden.

We hebben het al eerder gezegd: Willem II kende een sterke competitiestart, maar het zou ons niet verbazen als dit elftal nog flink in de problemen komt na de winterstop. Het elftal van trainer Fred Grim vormt geen onverslaanbaar geheel en als er niet snel een aantal sterke verdedigers bij komen zal degradatie weer een uitspreekbaar woord zijn in de regio Tilburg.

Met Fred Grim hebben we ook meteen de link met SC Cambuur te pakken. De Amsterdamse trainer speelde jarenlang voor de Leeuwarders en kan gerust een icoon van de club worden genoemd.

Op dit moment draait club (Cambuur dus) ontzettend goed ondanks de fikse nederlaag tegen Vitesse onder leiding van Pascal Bosschaart bij afwezigheid van de zieke Henk de Jong. SC Cambuur staat op dit moment op een ietwat verrassende zevende plaats in de eredivisie.

Of het elftal ook weet te stunten door zich te plaatsen voor Play-Offs: we wagen het te betwijfelen. Immers: de competitie is nog lang.

Wij denken dat Cambuur in Tilburg wint van Willem II. De Friezen zijn namelijk sterker.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account