Voorbeschouwing Ajax – AZ (06-05-2023)

Bij AZ kijken ze al sinds vorige week zondag uit naar de ontmoeting met Ajax. De achterstand op de provinciegenoot is nog maar twee punten.

Als er zondag wordt gewonnen in de Johan Cruijff Arena, passeert AZ de Amsterdammers op de ranglijst. Voor het kleinere AZ is dat bijna een landstitel waard.

De Alkmaarders zijn nog op meerdere fronten actief. In de competitie strijdt het voor rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Daarvoor moet AZ minimaal als vierde eindigen.

Het ziet er met een voorsprong van zeven punten op nummer vijf Sparta goed uit. Daarnaast wordt er in de Conference League gestreden voor een finaleplaats. West Ham United is de tegenstander in de halve finale.

Voor Ajax dreigt 2022/2023 het slechtste seizoen in jaren te worden. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord half maart werd er over het kampioenschap gesproken.

Inmiddels bedraagt de achterstand op Feyenoord 11 punten, ging de bekerfinale verloren en is een ticket voor de voorronde van de Champions League ver weg. En dan komt ook nog het sterke AZ op bezoek.

Vier keer winnen

Wil Ajax nog iets van het seizoen maken, dan moeten de laatste vier duels worden gewonnen. Het is onrustig bij de regerend landskampioen. De ene na de andere (jeugd)trainer vertrekt.

Wat er in de kleedkamer gebeurt, is niet bekend. Maar van alle kanten verschijnen er verhalen dat de sfeer niet goed is. De geschiedenis heeft uitgewezen dat een slechte sfeer niet bevorderlijk is voor goede resultaten.

Als Ajax ook de voorronde van de Champions League mist, zullen er vermoedelijk nog meer koppen gaan rollen. Zover is het nog niet. Tegen AZ moeten de drie punten worden gepakt.

Of dat gaat lukken is zeer de vraag. Ajax speelt zonder vertrouwen, terwijl dat er bij AZ wel is. Je moet dan ook niet vreemd opkijken als AZ de zege pakt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account