Voorbeschouwing Ajax – FC Emmen (16-04-2023)

Na de makkelijke thuiszege op Fortuna Sittard volgt er voor Ajax opnieuw een op voorhand eenvoudig duel in de Johan Cruijff Arena.

FC Emmen strijdt tegen degradatie, terwijl Ajax volop in de race is voor de tweede plaats. De mannen van John Heitinga spelen eind deze maand ook nog de bekerfinale tegen PSV.

Zo kan Ajax een teleurstellend seizoen toch nog enigszins positief afsluiten. Daarvoor moet er natuurlijk wel worden gewonnen van FC Emmen.

Ajax heeft nog wat goed te maken tegen de Drentse ploeg van Dick Lukkien. In november eindigde het in Drenthe in 3-3. Als je terug in de tijd gaat, was dat resultaat het begin van het einde voor Alfred Schreuder.

Daar waren nog de nodige misperen voor nodig, maar de 3-3 bij Emmen hielp zeker niet mee. Eén ding is zeker, als het zondag opnieuw in 3-3 eindigt, zou dat een grote verrassing zijn.

Stilte voor de storm?

Ajax zal snel korte metten willen maken met FC Emmen. Volgende week wacht namelijk de competitiekraker in Eindhoven tegen PSV, een wedstrijd die beslissend zal zijn in de strijd om plek twee. FC Emmen zal op zijn beurt alles willen aangrijpen om punten te behalen.

Het resterend programma van de Emmenaren is loodzwaar. Behalve tegen Ajax moet er nog worden gespeeld tegen Feyenoord, FC Twente, AZ, FC Utrecht en sc Heerenveen. Dit is verreweg het zwaarste programma van de degradatiekandidaten.

Wat dat betreft is het voor FC Emmen geruststellend dat de voorsprong op de nummers 17 en 18 groot genoeg lijkt te zijn. Verder is het hopen op een stuntje. De kans dat dit tegen Ajax gaat gebeuren is klein, erg klein.

De Amsterdammers hebben simpelweg een veel betere ploeg, en zullen tegen Fortuna Sittard (4-0) het nodige vertrouwen hebben getankt. Het blijft natuurlijk voetbal, dat heb je in de heenwedstrijd in Emmen kunnen zien.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account