Voorbeschouwing Ajax – FC Groningen (14-08-2022)

Landskampioen Ajax neemt het zondag in de Johan Cruijff Arena op tegen FC Groningen. De Groningers openden hun seizoen met een van de leukere duels uit de eerste speelronde.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd tegen promovendus FC Volendam in 2-2. Groningen was de betere ploeg, maar het enthousiaste Volendam vocht voor iedere meter en had in de slotfase doelman Stankovic die een Groningse zege voorkwam.

De eerste competitiewedstrijd van Ajax verliep niet echt soepel, zeker in de eerste helft niet. Tegenstander Fortuna kwam in Sittard snel op voorsprong en speelde behoorlijk fysiek. Na rust stelde Ajax orde op zaken, maar de 3-2 overwinning kwam moeizaam tot stand.

Trainer Alfred Schreuder greep in de rust in en bracht Davy Klaassen en Brian Brobbey voor Berghuis en Schuurs. Daarna liep het beter, dus vreemd zou het niet zijn als deze twee zondag in de basis starten. Dat Schreuder niet bang is om snel te wisselen, bleek tegen Fortuna Sittard.

Remko Pasveer stond onder de lat, omdat Jay Gorter in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV had staan schutteren.

Het vraagteken Ajax

Die wedstrijd tegen PSV was een spektakelstuk waarin vooral de defensie van Ajax er kwetsbaar uitzag. Ook tegen Fortuna was het niet overtuigend. Daarom is het de vraag waar de Amsterdammers precies staan.

Op basis van het tot nu toe vertoonde spel en vooral de kwaliteit van Ajax is het zondag favoriet om in eigen huis van FC Groningen te winnen. In het seizoen 1993/1994 won FC Groningen voor het laatst op bezoek bij Ajax. FC Groningen kan een nieuwe zege overigens best gebruiken.

Trainer Frank Wormuth liet spits Michael de Leeuw tegen Volendam buiten de selectie, wat die laatste op zijn zachtst gezegd niet zo leuk vond. Een andere spits, de Noor Strand Larsen, wil een stap voorwaarts maken.

Een resultaat bij Ajax zou voor de welkome rust zorgen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account